Kto má rád koláče, ruka hore! Tretiaci majú recept na výborný koláčik, ktorý vyskúšali upiecť v škole. Zvládnu ho urobiť deti aj dospelí. Ak chcete vidieť aj dôkaz, klik na foto. 

Recept na jablkovo makový koláč

Potrebujeme: 3 vajcia, 1 šálku práškového cukru, 1 šálku polohrubej múky, 3/4 šálky maku, 3/4 šálky oleja a do plnej doliať mieko (studené), 1 prášok do pečiva, 5 stredne veľkých jabĺk, džem, čokoládu na varenie (použili sme Orion čokoládu na varenie /150g/, ktorú sme robili nad parou, do nej sme pridali štvrť Cery /ako stužovač/)

Postup: Vymiešame vajíčka s cukrom. Pridáme múku, olej s miekom a opäť miešame. Následne pridáme mak, prášok do pečiva a postrúhané jablká. Plech pred pečením vymastíme rastlinným tukom. Takto pripravený plech vysypeme hladkou múkou. Pripravené cesto vylejeme na plech a dáme ho piecť na 180 stupňov. Upečený a trochu vychladený koláč potrieme džemom. Keď je koláč vychladený, potrieme ho rozpustenou čokoládou. Dobrú chuť :-)